01-09-12

HOW TO; DOWNLOAD BLOGGER TEMPLATE.

Sinds ik mijn nieuwe layout heb heb ik een aantal vragen gehad hoe je dat dan download. Toen ik opzoek was naar een nieuwe layout heb ik me ook kapot gezocht naar een Nederlandse vertaling van hoe je dat dan moet doen. In het Engels is het namelijk net wat moeilijker maar zo ben ik er gelukkig ook gewoon uit gekomen. Dus! Daarom leg ik jullie uit hoe je dan een blogger layout/thema/template moet downloaden! Enjoy!

Je moet voor je zelf gewoon uitproberen welke site goed werkt, en waar jij een leuke layout kunt vinden. Onderaan zou ik nog een rijtje met fijne sites zetten maar als je even googled vind je der ook zat! Als je uiteindelijk een template hebt gevonden waar je tevreden over bent kun je ergens op de site op downloaden klikken. Het handigste (vind ik dan) is om hem gewoon op te slaan in het mapje 'downloads' op mijn computer. De template die ik voor het voorbeeld gedownload heb heet Lugada. Dan open ik winrar, dat is een programmatje wat je nodig hebt om het bestandje dat je hebt gedownload 'uittepakken' In winrar klik ik op; uipakken in. En pak ik het bestand uit in het zelfde mapje 'downloads'.


Je bestandje is nu uitgepakt. En krijgt nu een apart mapje maar wel met de zelfde naam. Je gaat nu in dat mapje opzoek naar een .xml document. Die moet je namelijk op blogger downloaden. Niet het hele mapje. Hier onder zie je welke mapjes ik allemaal heb moeten openen en zie je hoe het .xml bestandje er bij mij uit ziet.


Nu ga je terug naar blogger. Op het dashboard ga je naar; 'sjabloonontwerper'. Bij sjabloonontwerper zie je boven het knopje 'Back-up/Herstellen' staan. Daar klik je op. Er opent dan een klein venstertje. In dat kleine venstertje zie je 'bestand kiezen' staan. Je klikt er op en zoekt in het mapje 'downloads' naar jou template. Het .xml bestand dus! Niet het hele mapje, want dan doet ie het niet. Zodra je jou template hebt gevonden kun je op uploaden klikken! Ik heb vaak dat als ik op upload klik dat 'ie dan 1 of 2 keer zegt dat het niet kan. Er komt dan in rode letters iets te staan. Maar daarna doet hij het opeens wel! Dus je moet gewoon even een paar keer proberen. Lukt het na een keer of 5 nog niet, dan heb je waarschijnlijk iets niet goed gedaan.. Of de site werkt niet zo goed.

Ik hoop dat ik jullie hiermee een beetje heb geholpen! Veel plezier ermee! Voor vragen kun je ze altijd hier onder stellen, dan beantwoord ik ze ook. En nog het rijtje sites die ik beloofd had;

http://www.bloggerstyles.com/
http://www.allblogtools.com/
http://www.deluxetemplates.net/
http://www.blogcrowds.com/resources/blogger-templates/
http://bloggertemplateshub.com/


6 opmerkingen:

 1. Heel erg bedankt voor dit artikel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superbedankt! Ik ergerde me er al een poosje aan dat je niet zoveel kanten uit kan met de blogspot lay-out, dit is echt een uitkomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige uitleg! Ik ben nu best happy met mijn lay-out, maar voor de toekomst ga ik dit zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg handig als je niet weet hoe het moet! Moooie strakke layout!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het ook een beetje geprobeerd! Hoop dat je het niet erg vind, gewoon eerlijk zeggen, dan doe ik mijn oude lay-out weer! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handige post! Heeft mij zeker geholpen. Ik had alleen nog één vraagje. Ik weet niet of je dat weet, maar ik wil mijn kleuren in het template veranderen. Dit kan alleen in de HTML code, want als ik dit in het sjabloon wil doen, zegt blogger dat dit niet kan. Enig idee hoe dit kan?
  Verder wilde ik je nog even laten weten, dat ik je blog echt super leuk vind! XX

  BeantwoordenVerwijderen