02-10-12

CAMERAS I USE.

Eigenlijk zo goed als iedere keer dat ik een fotografie post plaats, (en niet alleen dan want ik krijg deze vraag  wel vaker) krijg ik de vraag wat voor camera's ik gebruik. Of wat voor lenzen, of ga zo maar even door. In mijn 'about me' pagina op mijn blog staat een heel klein stukje over welke lenzen en camera's ik gebruik. Maar niet echt uitgebreid. Dus ik dacht, laat ik er maar een post over schrijven! Misschien is dat wel handig. Dit zijn trouwens niet alle camera's die ik heb. Ik heb ook nog een mynolta dynax 300si, die ik ooit gekregen heb maar nooit gebruik. En nog 2 van die standaard zak formaat cameraatjes waar je niks aan hebt haha.


Als eerste mijn  OLYMPUS OM40! De camera op de eerste foto hierboven. Ik ben echt he-le-maal weg van deze camera! Het is een ouderwetse rolletjes camera, deze camera komt uit 1985 en deze heb ik van mijn oma gehad. Ondanks dat hij al best wel wat jaartjes mee gaat zit alles er wel gewoon op; flits,timer, AF, MF enz. Het leuke aan deze camera vind ik natuurlijk vooral  het effect dat 'ie geeft. De foto's krijgen echt een vintage effect. Ook geeft deze foto best wel veel light leaks. Er zijn zat mensen die dat niet mooi vinden, maar ik zie de 'schoonheid' er wel van in haha. Dat laat je foto ook weer ouder lijken. Ook is het leuk dat je niet weet wat je gemaakt hebt en dat pas ziet als ze ontwikkeld zijn.  Het enige nadeel aan deze camera vind ik dat je er maar 24 foto's in 1 keer mee kan maken en je moet betalen om ze te laten ontwikkelen. Verder heb ik bij deze camera nog een auto macro converter die ik tussen de 50 mm 1.8 lens kan doen die er al op zit. Hiermee kan ik nog beter macro fotograferen, erg handig dus!  Op Flickr heb ik een set staan met alle foto's die ik gemaakt heb met mijn olympus, om je een beetje een idee te geven van hoe ze er uit zien;  klik hier!


En als tweede mijn CANON EOS 1000D! Op de foto hier boven te zien. Dit is echt mijn baby haha, ik neem hem echt overal mee naar toe. Ik heb hem nu al 2 jaar en ben er nog steeds zooo blij mee! Toen ik hem kocht kreeg ik er natuurlijk de beginners lens bij; de 18-55mm F3.5-5.6. Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag de 50 mm 1.8 lens gehad waar ik echt ontzettend blij mee was en ben. Alleen het nadeel is je kan er niet mee in of uit zoomen. En inzoomen geeft juist zo'n mooie focus. Dus ik ben nu hard aan het sparen voor een nieuwe lens, want precies over een maand ben ik jarig en dan kan ik wat geld bij leggen voor (waarschijnlijk) de 50 mm 1.4! Ik kan eigenlijk helemaal geen nadelen opnoemen over deze camera.. Hij doet het eigenlijk gewoon prima en dat heeft ie altijd al gedaan! Om je een beetje een idee te geven van wat voor foto's ik maak; klik hier!

Wat voor camera(s) gebruiken jullie? En wat voor lenzen hebben jullie er bij?


15 opmerkingen:

 1. Ik heb de camera Lumix FZ45, en nog een digitaal cameratje van samsung.

  xoxo
  xfashionmeep.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een ouder modelletje Canon, de 350D, met een zoomlens (geen idee welke precies, want hij is officieel van mijn moeder), een kitlens 18-55mm F3.5-5.6 en de 50 mm 1.8 lens waar ik helemaal verliefd op ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superleuk! Ik heb ook een canon camera, maar die is nog wat groter. Zo'n vintage camera lijkt me zo gaaf om te hebben!
  Liefs,x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaloers op je analoge camera! Echt mooie foto's op Flickr ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie camera's! Je maakt zulke mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooie camera's! Ik wil ook nog een keer zo'n oude camera hebben, die van mij doet het helaas niet meer. Gelukkig heb ik wel mijn canon 600d, en dat is dan weer mijn baby haha. Geweldig dat die dingen bestaan! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke post! Dat strikje om je olympus is trouwens heel schattig. Je maakt echt mooie foto's! Mijn ouders hebben ook de 1000d en ik 'leen' ik heel vaak. Verder heb ik zelf een gewone digitale camera en ik heb nog een Minolta, maar ik moet nog steeds een rolletje kopen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke post! ik gebruik zelf een canon 400D met een 50mm 1.8 lens.
  Ik wil het liefst een Canon mark II met 50mm 1.2 lens, maaaaaarr dan kan ik nog lang dromen :P

  X Jenny
  Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook nog canon eos 1000d ik wil ook die 50mm/ 1.4 :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw 2 mooie camera's.
  Ik gebruik een Nikon D3100
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zeg!
  Bewerk jij je foto's ook?

  Check our blog:
  www.chicksaboutfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. awn, love it! & adore also your hair-do dear! i also do it often & i really like it :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie camera!

  Ik gebruik zelf een olympus PEN.  http://style-chameleon.blogspot.com/

  Will you please vote for me in the Esprit Style Battle!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk bericht! :)
  Ik heb precies dezelfde camera en lens als jij: de 1000d met de 50mm f1.8 :)Ben er ontzettend tevreden mee.

  Wil graag nog de 85mm f1.8 of die jij noemt. Daarnaast lijkt een 18-135mm lens mij ook wel superfijn.

  Liefs
  xoxo
  www.thefashionmoodboard.com

  BeantwoordenVerwijderen