07-12-12

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS: MY NOTEBOOK.

De laatste tijd krijg ik veel vragen over mijn notebook en dan vooral per mail. Niet dat ik het erg vind als je mij er over mailt hoor, dat vind ik hartstikke leuk! En je mag me ook altijd mailen! Maar, aangezien het zo vaak voor kwam dacht ik dat het misschien wel handig was om het gewoon op mijn blog te zetten. Dus bij deze! Ik hoop dat ik zo een beetje jullie vragen kan beantwoorden. Anders kun je me als nog mailen of reageren in de reactie's hier onder!


VAN WELK MERK IS JOU NOTEBOOK?
Mijn notebook is van PSN. Niet een heel bekend merk en is ook moeilijk te vinden op internet. Ik weet dat je ze online kan bestellen bij Otto Office maar Hummelman verkoopt ze ook.

WAAR HEB JIJ JE NOTEBOOK GEKOCHT?
Ik zelf heb hem zo'n 4 maanden geleden gekocht bij de Krekel, een boekenwinkeltje in Alblasserdam. Het beste kun je gewoon kijken in een boekenwinkel bij jou in de buurt, meestal hebben ze daar wel notebooks!

MET WELKE PENNEN/POTLODEN/STIFTEN TEKEN JIJ?
Ik teken altijd eerst met een 2H potloot om te kijken of ik het mooi vind. 2H potloden tekenen licht en zijn dus ook makkelijk uit te gummen. Daarna teken ik het over met een fineliner van de HEMA. Deze kosten ongeveer een euro maar je kan ze ook in een pak kopen, en zo'n pak kost volgens mij een euro of 3/4. En daarna verf ik het met gewone waterverf.

WEET JE VAN EEN ANDER MERK WAAR JE ZO'N BOEKJE KAN KOPEN?
Ik weet dat Moleskine goede kwaliteit notebooks heeft. Verder denk ik dat je gewoon in een boekenwinkeltje moet kijken en dat je daar altijd wel kan slagen voor zo'n boekje. Je moet er alleen wel op letten dat je dikker teken papier hebt, anders drukt de fineliner door.

9 opmerkingen:

 1. Leuk idee om er een post van te maken!

  www.b-toblack.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad handig om er een post van te maken. :) Je notebook creaties vind ik altijd zo leuk om te zien. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig voor mensen die zelf ook een notebook willen kopen en er tekeningen/doodles in willen maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig om te weten! Ik zoek echt al vet lang en ben een van de mensen die je mailde :D

  Maar, op de site verkopen ze alleen geruit en gelinieerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het echt geweldig hoe jij deze notebook vult! Altijd als je een nieuwe notebook doodles post, wordt ik daar helemaal happy van. :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk!
  ik vind je notebook zo leuk:D
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. beste fineliners zijn van steadler, ook hebben ze van posca een dunne acrylstift, die is ook heel fijn! voor de rest is aquatint heel mooi om felle kleuren erin te brengen, misschien wel beter dan 'gewone waterverf'. Aquatint is een soort van ecoline maar dan iets feller. mooie notebooks heb je in de boekhandel (idd moleskine), al is dat papier eigenlijk niet altijd geschikt voor verf op waterbasis, als je dat veel doet kan je beter naar de kunstenaarsbenodigdheden winkel voor een mooi schetsboek. hier hebben ze boekjes met allerlei soorten papier, dan kan je beter kiezen welke geschikt is! voor de rest vind ik dat je hele leuke dingen maakt, al zie je wel dat je nog niet echt 'zelf' wat durft te maken. doe eens iets totaal anders! ik denk dat dat je harstikke goed zal bevallen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anoniem
  Bedankt voor de tips etc, maar tot nu toe ben ik erg tevreden met mijn 'gewone waterverf', mijn fineliner en mijn notebook. Niet alleen omdat het meeste er van budget is maar ook omdat ze precies doen wat ik wil. En ik snap eigenlijk niet zo goed wat je bedoelt met zelf wat durven te maken? Mijn tekeningen zijn zelf gemaakt haha, ik haal mijn inspiratie uit foto's en quotes en daar maak ik dan iets van, dat is gewoon mijn stijl van tekenen. Maar bedankt voor het complimentje in ieder geval. :)

  BeantwoordenVerwijderen