24-02-13

DIY: FRIENDSHIP BRACELETS.


Gisteren liep ik met mijn moeder in de action en toen zag ik een pak met acryl garen liggen in 10 verschillende kleurtjes voor maar 1 euro 90! Ik wilde al een hele tijd van die friendship armbandjes maken maar het kwam er nooit van omdat ik geen 'touwtjes' er voor had. Nu heb ik ze en ben ik gisteren gelijk aan de slag gegaan met vlechten. Ze zijn heel leuk om zelf te maken en je bent er zeker wel een (paar) uurtjes mee zoet. Dus het leek me wel leuk me wel leuk om met jullie te delen hoe je deze 'friendship bracelets' maakt in de vorm van een DIY. You will need: 


Een schaar, plakband en garen of wol. Ik heb zelf gekozen voor wit, neon roze, licht roze, zwart en donker roze. Maar je kunt ieder kleurtje gebruiken die je zelf wilt. Verder maakt het ook niet uit of je garen, wol of iets anders gebruikt als de 'touwtjes' maar een beetje dik zijn. 
// 1 : Knip de touwtjes af met een schaar. Zorg dat je van iedere kleur 2 touwtjes hebt. Hoe lang de touwtjes zijn maakt niet zo veel uit maar ga een beetje uit van 40 cm per touwtje. // 2 : Maak een knoopje boven aan alle touwtjes en tape ze vast aan de tafel met een stukje plakband. // 3 : Splits de touwtjes zorg dat je aan elke kant dezelfde kleur een keer hebt liggen en leg ze aan elke kant op volgorde. // 4 : Begin aan de linker kant met het buitenste kleurtje, ik begin hier met roze. Met de buitenste maak je een 4 vorm over het kleurtje heen ( in mijn geval wit) // 5 : Met de roze ga je nu onder de witte door en die trek je stevig aan tot een knoopje. Dit her haal je per kleur 2 keer. Nu maak je weer zo'n 4 vorm met de licht roze maar dan niet met de witte maar met een kleur die dichter naar de binnenkant ligt (bij mij zwart) en legt weer 2 knoopjes. Dit doe je net zo lang tot dat je in het midden bent uit gekomen. Als de buitenste kleur, licht roze, in het midden ligt dus. // 6 : Nu doe je het zelfde wat je net met links hebt gedaan maar dan aan de rechter kant. Het enige verschil is is dat je nu een 4 in spiegelbeeld maakt. Daarna werk je weer door tot het midden. // 7 : Je hebt nu 2 lichtroze touwtjes in het midden liggen. // 8: Van die 2 touwtjes maak je weer een 4 vorm (nu niet in spiegelbeeld) en leg je weer 2 knoopjes. Hierna begin je gewoon weer opnieuw maar dan met de kleur die nu aan de buitenkant ligt. // 9: Na een tijdje ontstaat het armbandje al! Ik heb nu alle kleurtjes 4 keer gebruikt. // 10 : Als je ver genoeg hebt gevlochten leg je aan de andere kant ook een knoopje zodat je hem om je arm kunt knopen en je armbandje is klaar! 

26 opmerkingen:

 1. Ah jeugdsentiment, die maakte ik vroeger altijd met m'n moeder! Super leuk idee om dat weer eens te gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! En ik vind je horloge echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Pixels By Emilia
  Haha ja ik ook! Maar ik moet zeggen ik vind ze nu ook echt nog leuk staan! Vooral dadelijk in de zomer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! Heb je het met acryl garen gedaan? Want het lijkt namelijk gewoon op wol!
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk! Dit deden wij vroeger altijd bij jong nederland.. is een soort scouting. Misschien dat ik de bolletjes wol ook maar weer uit de kast trek.
  Liefs, Paula
  www.ifiwarg.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk! Inderdaad jeugdsentiment, haha! Dit deed ik vroeger ook altijd! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk! Dit heb ik vroeger heel vaak gedaan haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit deed "back in the old days" ook erg vaak :). Leuk!

  www.ellesappellepauline.blogspot.nl

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, overzichtelijk stappenplan en goed uitgelegd! Ik vind het eindresultaat erg mooi. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk! Vroeger maakte ik dit ook altijd, maar zoals je al zei is het heel erg leuk voor in de zomer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Mandy
  Ja! Dat is wat er op de verpakking staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat leuk! Dat moet ik zeker eens gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, wat een leuke DIY! ♥

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super DIY!! ♥ Ik heb zo'n zin in de zomer, dan staan ze namelijk éxtra vrolijk!

  Liefs, Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooh hele leuke diy, ik vind het armbandje echt mooi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ahh dit deed ik vroeger ook altijd! Moet ik binnenkort maar weer eens gaan doen, want het ziet er nog steeds heel leuk uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oeh dat ziet er altijd zo leuk uit. ik wil ze wel eens maken, 'maar heb er de tijd niet echt voor'=(. Misschien in de zomervakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat onwijs gaaf! Dit deed ik vroeger ook altijd! Staat onwijs mooi bij je horloge (OH DAMN, DIE IS OOK ZO MOOI!) Leuk artikel, kusjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk! <3
  Dit kocht ik vroeger zelf altijd.
  Handig uitgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ah, dit is zo leuk! Mijn moeder gaf laatst een setje 'vriendschapsarmbanjes maken' cadeau aan mijn nichtje en ik ben toen zelf ook maar aan de slag gegaan. Ik wist nog precies hoe het moest van vroeger. Die van jou is echt leuk geworden, staat ook heel mooi bij je horloge.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel erg leuk vind ik die altijd! En ik maak ze ook af en toe zelf :).

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtig horloge heb je daar om! Fossil is zoo tof. Vroeger was ik helemaal verslaafd aan zulke armbandjes maken en ook armbandjes rijgen. Zeker weer eens gaan doen. :) xx

  BeantwoordenVerwijderen