14-04-13

NEW MEMBER OF MY CAMERA FAMILY.

Mynolta Dynax 300SI | Agfa Clack | Olympus OM40
Gisteren ben ik naar de kringloop winkel geweest om wat spulletjes te zoeken voor mijn handenarbeid examen project. Zoals sommigen van jullie misschien wel weten is het thema van dit jaar 'Onder weg'. Ik ga jullie natuurlijk nog niet verklappen wat ik ga maken, maar hier komt later nog wel wat over online denk ik. Maar toen ik daar was vond ik ook dit ontzettend schattige vintage cameraatje! Het is een Afga Clack. Ik vond hem er zo schattig uit zien! En dan alleen al om het leuke printje haha. Hij is geproduceert in 1954-1965. Nu heb ik dus al 3 analoge camera's in mijn bezit! Een Olympus OM40 (+2 lenzen), een Mynolta Dynax 300SI (+2 lenzen) en nu ook de Agfa Clack! Jammer genoeg kwam ik er in de auto pas achter dat er helemaal geen normale rolletjes in passen maar er moeten 120 medium formaat rolletjes in. Ik hoop die binnenkort nog ergens te kunnen scoren omdat ik toch wel graag foto's met deze camera wil maken. Tot dan gebruik ik hem gewoon als leuke decoratie in mijn kamer! Hebben jullie ook een aantal analoge camera's?

25 opmerkingen:

 1. Leuk die oude camera's, ik vind ze echt geweldig!
  Maar wat balen dat er een speciaal rolletje in moet..
  Ik ben benieuwd wat je gaat doen met het thema onderweg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh ik heb die ook eens gekocht,
  met een bruin leren hoesje erbij!
  gebruikte m puur voor de sier,
  heb m nu aan mn nicht gegeven!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Ik heb nu 1 Lomography analoge camera :)

  Misschien hebben zij een geschikt rolletje?

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is echt ontzettend leuk zeg!
  Staat heel mooi en vintage.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat ontzettend gaaf! Echt super leuk, zo'n camera wil ik ook :)
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 120 mm filmpjes vind je makkelijk overal normaal. In vele lomo-camera's, holga enzo gebruiken mensen die rolletjes. Wel zijn ze wat duur en kan je maar 6 tot 12 beelden per rol maken. Maar normaal krijg je dan een mooi vierkante kaderage.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh deze heb ik ook, hij is leuk hè? Helaas doet die van mij het niet meer. Ik hoop dat je er rolletjes voor vindt! :)
  Liefs, Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt super leuk! Ik hoop dat je de rolletjes kunt vinden! :) Ik heb zelf een oude anologe spiegelreflex in mijn bezit, die van mijn opa en oma is geweest. Deze staat ook een beetje als decoratie in mijn kamer. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw tof! Volgens mij verkoopt de Hema nog fotorolletjes in verschillende maten!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Dagdromen en Hersenspinsels
  Bedankt voor de tip! Ga ik daar binnenkort is kijken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben al jaren op zoek naar zo'n schattige analoge camera, maar deze zijn moeilijk te vinden :/
  Jij hebt wel een supertof exemplaar kunnen scoren!

  Liefs,
  Nausikaä

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk! Ik vind oude camera's echt geweldig! Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk. Die camara heeft echt iets schattigs. Ben erg benieuwd naar de foto's!

  X lisa

  www.llittleblonde.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heeeel tof! Ik wil al een aantal jaar wat leuke analoge camera's, maar ik krijg ze maar niet gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die is leuk! Ik heb één analoge camera: de minolta x-300 met een soort van 55mm lens, volgens mij is ie best wel goed! Ik moet alleen nog steeds een rolletje kopen :c

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zó gaaf dat je überhaupt een camera-family hebt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super super gaaf! Ik heb geen analoge camera :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt super leuk! Ikzelf heb geen analoge camera. Ik hou het bij mijn spiegelreflex haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waahh gaaaf! Ik ben beniuewd naar de resultaten! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ah, wat een leukerd :) Ik heb ook een analoge gekocht in de kringloop, maar die doet het niet meer goed, dus dat is heel jammer ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gaaaaaf :) Maar zijn die foto's dan wel scherp? zowiezo een leuk printje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @iris schijve
  De foto's zijn dan wel veeel minder scherp omdat je ze eerst laat afdrukken en dan inscant maar ze hebben dan wel zo'n leuk vintage effectje! :)

  BeantwoordenVerwijderen