12-05-13

VERSLAG: THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER.


Samen met mijn aller liefste mamma ging ik op Moederdag naar 'The fashion world of Jean Paul Gaultier: From sidewalk to catwalk' tentoonstelling in de Kunsthal van Rotterdam. De tentoonstelling waar de meest prachtige designs van deze Franse couturier te zien zijn van de afgelopen 35 jaar tot nu. Het was echt ónwijs, maar dan ook ónwijs druk, maarja dat was het te verwachten.. Het was namelijk de aller laatste dag dat de tentoonstelling er was en het is natuurlijk ook een heel leuk uitje voor op Moederdag. Gelukkig hebben we wel alles kunnen zien en heb ik lekker veel foto´s kunnen maken. Daarom leek het mij wel leuk om er een verslagje van te maken dat ook de gene die er niet zijn geweest toch kunnen genieten van de prachtige creatie's van Jean Paul Gaultier. Want wat heb ik genoten! Ieder stuk is fantastisch in elkaar gezet en vooral de details vond ik sup-er! Mega knap gemaakt allemaal. Klik op read more voor het hele verslag + foto's! Het zijn aardig wat foto'tjes (25 om precies te zijn) So, take a seat.. en geniet van alle Haute Couture creatie's van Jean Paul Gaultier himself. Hope you all like it! 


Een heel bekend plaatje van Jean Paul Gaultier!
Wat ik zo gaaf vond aan de tentoonstelling was dat er op sommige poppen een gezicht was geprojecteerd dat ook echt bewoog! Ergens heel creepy.. Maar wel super gaaf gedaan!
En natuurlijk waren ook de welbekende punt BH's overal te zien.
Prachtig ontwerp! Er zit gewoon graan in verwerkt!
Én nog een punt BH..

Ook zaten er wat geinige stukken tussen, zoals deze, erg grappig bedacht. Geeft een beetje een vrouwelijke potloodventer idee.. haha.
In het midden van een zaal stonden 3 ontwerpen die geinspireerd waren op de bloedsomloop, spieren en het beenderenstelsel. Ik denk dat dit echt een aantal van mijn favorieten waren want ik vond ze prachtig!

Hier zie de rug van het 'beenderenstelsel ontwerp' nog wat beter, echt prachtig!
In een andere zaal stond een soort 'catwalk' met poppen er op die van zelf rond draaiden. Dit is 1 van de ontwerpen die daar tussen zat. Ik vond de details op het hoedje erg leuk!

Ook deze vond ik wel grappig, vooral ook door de leuke tatoeage op zijn been haha. 
Ik was bij deze tentoonstelling vooral onder de indruk van de prachtige details op ieder design.
Ook deze behoort tot een van mijn favorieten!


Love the details..
Ook deze vond ik erg bijzonder! Van veraf lijkt dit namelijk gewoon een panter velletje, maar als je goed kijkt zie je dat het allemaal ontiegelijk kleine kraaltjes zijn! Moet vast heeeul veel werk in hebben gezeten..En ook het laatste ontwerp dat ik jullie laat zien behoort tot mijn favorieten. Echt super, super mooi!
Aan het einde was er nog een kleine JPG pop up store. Waar ik 2 kaartjes kocht voor 1,- per stuk.
Bye bye Jean Paul..

17 opmerkingen:

 1. Ziet er super mooi uit! Lijkt me zo tof om heen te gaan, maar helaas is de Kunsthal best een stukje weg, dus dat wordt hem waarschijnlijk niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er ook naar toe geweest! Mooie foto's heb je gemaakt! :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een gave stuks! Mooie foto's ook zeg :)
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf! Die 'indiaan' achtige die op je instagram staat vind ik echt het mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh, heel leuk, daar wil ik ook naar toe! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die met die zwarte botten het gaafst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoo gaaf he, ik ben er vrijdag geweest.
  Maar hoe krijg jij het voorelkaar geen andere mensen op de foto te zetten?
  Het was bij mij zo druk dat ik een halfuur in de rij moest staan

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben 2 weken geleden geweest, en ik vond het echt gaaf!
  Mooie foto's
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Jet♥
  Ja ik ben op de aller laatste dag geweest dus bij mij was het ook mega,mega druk. Maar ik denk dat dat een kwestie is van overal tussendoor piepen. Ik ben niet zo groot dus dat gaat meestal wel haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt super mooie foto's heb je gemaakt! Ik was er zelf ook geweest, ik was echt diep onder de indruk van al zijn kleding, vooral hoe gedetailleerd hij alles stuk voor stuk gemaakt heeft.
  Succes trouwens nog met je examens!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's heb je gemaakt!! Ik ben er zelf niet geweest, maar zo heb ik het toch nog een beetje meegekregen! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen