12-09-13

DIY: CLEAR/TRANSPARENT CLUTCH.


Via de blog van Jiami, www.lifesplash.nl, kwam ik op het onwijs leuke idee om een transparante clutch te DIY'en! Ik vind ze zo onwijs tof! Ik houd wel van dat minimalistische dat deze tasjes uitstralen. Maar ik wist nooit waar ik ze kon kopen, nooit bij nagedacht dat je ze ook gewoon zelf kan maken! Bij de Hornbach kocht ik een halve meter met dik doorzichtig tafelkleed (voor een eurotje of 4), en thuis had ik nog wat drukknoopjes, eyelets (de ringetjes die ik heb gebruikt om de tas in elkaar te zetten) en een zilver kleurige schakelketting liggen maar al deze dingen kan je ook gewoon in de plaatselijke hobbywinkel kopen. Maak een malletje van papier of karton in de maten die je graag wilt gebruiken voor je clutch. Plak deze vast aan het tafelkleed en knip om de randjes heen. Daarna vouw je als het ware het tafelkleed in de vorm van een envelopje. Met behulp van eyelets kan je heel gemakkelijk de tas in elkaar zetten. Ik heb er 4 gebruikt om de tas echt 'dicht te maken' en 2 die ik helemaal door de tas heen heb gedrukt om de ketting door heen te halen. Ik vind de ketting er aan ook wel heel erg handig omdat je de tas zo ook om je schouder kunt dragen. In het midden van het puntje van de bovenste flap heb ik nog een drukknoopje gedaan zodat je de tas makkelijk open en dicht kunt doen. En klaar! Ik ben er echt heel erg blij mee! Ik weet dat sommige mensen dit echt niets vinden, maar ik vind het onwijs gaaf. Voor meer uitleg en de maten (al heb ik ze wel wat aangepast) kan je hier nog even kijken naar het leuke filmpje dat Jiami heeft gemaakt. Veel DIY plezier! :) 

22 opmerkingen:

 1. Ik had het filmpje van Jiami ook gezien, echt zo leuk! Je clutch is echt prachtig geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat gaaf! Ik ga zeker even naar Jiami's filmpje kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een super leuk idee! En inderdaad helemaal niet zo moeilijk, maar je moet er maar net opkomen! Je hebt 'm ook heel netjes gemaakt, leuk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt super leuk dat je deze ook hebt gemaakt, had hem al bij Jiami gezien! Zo heb je wel een hele unieke clutch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook hartstikke gaaf :)! Leuk gedaan
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super leuk!
  ik hou echt van DIY's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk! Ik vind het er ook heel gaaf uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat superleuk, ik zag 'm ook al op de blog van Jiami inderdaad! Likeee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt superleuk gedaan, leuke spulletjes heb je ook er in gedaan, ik had ook de HTC Wildfire die jij hebt, haha!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen