20-10-13

VLOG + HOTSPOTS : WERKWEEK BERLIJN!


Zoals ik jullie al verteld had in dit artikel ging ik afgelopen week met school naar Berlijn! En echt.. het was super! Ik heb het zo onwijs naar mijn zin gehad! We hadden een super gezellige groep en Berlijn zelf is natuurlijk ook echt prachtig. Iedere dag zijn we van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de weer geweest met van alles en nog wat en hebben we bijna iedere wijk van Berlijn wel gehad. Ik heb gevlogd afgelopen week, en dat filmpje wil ik jullie dan ook graag laten zien! Ik denk dat het filmpje heel goed laat zien hoe afgelopen week was :) Veel kijk plezier en vergeet niet om te abonneren en hem  in HD te kijken. Als je hier onder op 'read more' klikt staat daar nog een soort van lijstje + een kaart met alle adressen van leuke plekken, hotspots, winkeltjes etc. die ik allemaal bezocht heb en die echt het bezoeken waard zijn! De shoplog komt waarschijnlijk deze week nog online! Zijn jullie al wel eens in Berlijn geweest?

- Unter den Linden
Midden in het centrum van Berlijn loopt de grote straat Unter den Linden. De perfecte straat als je van plan bent om te shoppen! Van alles wat wij bezocht hebben in Berlijn vond ik dat je hier toch het best kon winkelen. Aan de Unter den Linden zit de Friedrichstraße ook hier kan je erg goed winkelen. Vanaf de Unter den Linden kan je echt alle kanten op, er is zat te doen en te zien! Genoeg winkels in ieder geval!

- Alexander Platz / Potsdammer Platz
Ook op Alexander Platz en Potsdammer Platz kan je terecht als je graag wilt winkelen! Twee straten die zo goed als naast elkaar liggen. Er zit een grote bioscoop en een 2 grote overdekte winkelcentra's met o.a Zara, H&M en de Mango.

-  Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn, is gewoon echt iets wat je gezien moét hebben als je in Berlijn bent. Deze poort vormt de afsluiting van de boulevard Unter den Linden.

- Berlin on bike
Afgelopen week hebben we ook een fietstocht gemaakt onder leiding van een gids. Ik vond dit echt heel erg leuk om te doen! Zo leer je de stad echt heel goed kennen en de gids kan je overal uitleg bij geven. Tijdens deze fietstocht hebben wij ook de East Side Gallery bezocht. Hier zijn de mooiste kunst creatie's te zien op de overblijfselen van de Berlijnse Muur. Iets wat ik ook echt heel erg gaaf vond!

- De Blue Man Group
Één van de hoogtepuntjes deze week was toch wel het bezoek aan de show van De Blue Man Group! Waarschijnlijk ken je ze wel, de blauwe mannetjes die op de meest rare voorwerpen nog een deuntje kunnen maken. Ze zijn te zien in het Stage BLUEMAX Theater op Potsdammer Platz.

- Nivea Haus
Het Nivea Haus ligt ergens midden op de Unter den Linden. En zoals de naam al zegt heb je hier echt álles van Nivea. Erg leuk om te bezoeken! Je kan er ook voor 4,90 je eigen Nivea blikje laten ontwerpen met eigen foto. Het resultaat van ons blikje laat ik jullie nog zien in de shoplog! :)

- Gina Tricot
Toen ik las dat er een Gina Tricot in Berlijn zat was ik zo enorm blij! Ik was er nog nooit geweest, want ja.. die hebben wij niet in Nederland. Maar ik had er al wel veel overgehoord. En ik kan je zeggen ik vond het een geweldige winkel. Beetje Zara achtig met H&M prijzen, beter kan bijna niet!

- Primark
De Primark zit op de Rheinstraße. Dat is wel een stukje verder van het echte centrum vandaan. Wij zijn er met de metro heen gegaan en dat is echt prima te doen. Ik heb nog nooit zo'n grote, nette en opgeruimde Primark gezien! En zo enorm druk was het helemaal niet. Ook hier heb ik goed kunnen shoppen!

- Bunte Schokowelt 
De Bunte Schokowelt, een  winkel met alleen maar  Rittersport chocola! De eerste dagen hebben we ons rot gezocht naar waar die nou zat. Uiteindelijk gelukkig wel gevonden op de Franzosische Straße. Hier kan je je eigen chocolade reep laten maken of een zakje samenstellen met mini Rittersport chocolatjes in alle mogelijke smaken die je maar kan bedenken. Helaas was het veel te druk om onze eigen chocolade reep te maken maar ik heb wel een zakje met chocolaatjes gekocht. Dit was  helemaal niet duur! Het ging per zoveel gram en ik was maar 1,74 kwijt!

-  Berliner Dom
De Berliner Dom is ook zoiets dat je gewoon gezien moet hebben als je in Berlijn bent. Ik vond dit echt het mooiste gebouw dat we bezocht hebben! Zeker het bezoeken waard dus!

- Kiko 
Een bezoekje aan de Kiko kon ook niet ontbreken natuurlijk aangezien we geen Kiko hebben in Nederland. Kiko is een cosmetica merk dat voornamelijk make-up verkoopt. Er zitten er een stuk of 4 in verschillende wijken in Berlijn, ik heb die op Potsdammer Platz bezocht.

- Festival of lights
Eens per jaar is de stad prachtig verlicht. Dit was dit jaar van 9 tot 20 oktober. Helaas is vandaag dus al de laatste dag. Maar volgend jaar is het natuurlijk gewoon nog een keer! In mijn vlog komen veel stukjes voor van het Festival of lights. Het was zo enorm mooi om te zien, erg indrukwekkend!

- Dunkin' Donuts
Hoe kan het ook anders in Duitsland.. De Dunkin' Donuts! Natuurlijk ben ik ook hier even langs geweest voor een heerlijke donut. Je hoeft als je naar Berlijn gaat echt geen adressen op te zoeken van alle locatie's want op elke hoek van de straat zit er wel één haha!

- Youghurt
Youghurt is een winkeltje waar ze, zoals de naam al bijna zegt, Frozen Yoghurt verkopen. Ook dit gaat per gram dat vind ik best wel handig omdat je dan eigenlijk zelf de prijs kunt bepalen. Ik ging voor 'naturel' yoghurt ijs met witte chocola, mini marshmallows, cranberry's en watermeloen. Yum!


14 opmerkingen:

 1. Echt superleuk! Ik ben ook al vaker in berlijn geweest en ik vind het ook echt een super stad. Je blog komt er echt steeds mooier uit te zien!
  Liefs, Ivi. www,jesuis-ivi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag er uit als een hele leuke week, ik zag het filmpje gisterenmiddag al! Ik wil zo graag terug naar Berlijn en alles opnieuw en beter doen. Ik had helaas niet zoveel gezien van Berlijn toen ik met school op werkweek ging en daar heb ik nu dus echt spijt van haha :( De Primark was toen bij ons nog niet open, tof dat ie nu wel open is haha! Je hebt een hele leuke lijst gemaakt met alle bezienswaardigheden!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk! Berlijn ziet er 's avonds ook echt prachtig uit zeg, met al die lichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk filmpje! Dat liedje staat er ook leuk onder! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk om te zien! Ik ben er zelf nog nooit geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, echt een heel erg leuk artikel dit! Mooi filmpje heb je ook gemaakt, krijg helemaal zin om ook naar Berlijn te gaan nu, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lisa van der Rhee20 oktober 2013 om 14:46

  Wat moesten we zonder onze blogger?! Het was geweldig!

  Kus : het meisje met de groene jas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk filmpje! Zelf ben in dit jaar ook naar Berlijn geweest en het is echt zo'n mooie stad! :)
  Groetjes,
  www.fashionatic.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk artikel Joyce! Het filmpje natuurlijk ook'

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superleuke vlog! Ik kan in maart ook met school kiezen om naar Berlijn te gaan voor een excursie, maar dat wist je waarschijnlijk al omdat ik dat al in de groepsapp al had gegooid - haha! Ik ga waarschijnlijk naar Londen, maar hoop ook ooit nog een keer naar Berlijn te kunnen om te shoppen daar, lijkt me een hele mooie stad! Wat leuk dat je de hotspots erbij hebt gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen