05-01-14

BOOK REVIEW: A BEAUTIFUL MESS PHOTO IDEA BOOK.


Één van de cadeautjes die ik vorige week onder de kerstboom vond was dit onwijs toffe boek 'A beautiful mess', geschreven door de 2 oprichtsters van abeautifulmess.com, Elsie Larson en Emma Chapman. (ook wel bekend van de fotografie app: A beautiful mess) Ik vind het boek zo ontzettend leuk dat ik er wel iets over móest schrijven op mijn blog. In dit boek geven Elsie en Emma 95 inspirerende ideeën voor het fotograferen van je vrienden, jou wereld en jouzelf. Meestal verwacht ik van fotografie boeken dat het voornamelijk gaat over camera instellingen en de technische dingen van fotografie, maar dit boek is echt totáál anders! In dit boek gaat het vooral om ideeën op doen en hoe je je dagelijks leven op een super leuke manier vast kunt leggen. Dit boek is dan ook een echte aanrader voor de Instagram addicts, fotografie junkies en de bloggers onder ons! Maar ook als je graag wilt beginnen met (lifestyle)fotografie of je fotografie skills wat verder wilt uitbreiden is dit een heel erg handig boek! Inspiratie gegarandeerd!


Het boek bevat 8 hoofdstukken, wat neer komt op precies 240 bladzijden leesplezier. Het boek behandelt allerlei onderwerpen zoals portretfotografie, lifestylefotografie, belichting, composities, sfeer creëren, home & food fotografie en fashion! Ook staan er onwijs veel voorbeeld foto's in, iets wat ik super leuk vind! Hun schrijfstijl vind ik erg leuk en het boek leest lekker weg. (Houd er wel rekening mee dat dit boek in het Engels geschreven is) Ze gebruiken weinig moeilijke termen waardoor het boek voor vrijwel iedereen toegankelijk is. Ook als je niet in het bezit bent van een spiegelreflex, de tips zijn net zo handig voor iemand die alleen gebruik maakt van zijn smartphone camera! Ik had hem al vrij snel uit maar, ik weet zeker dat ik hem er nog vaak bij ga pakken voor wat inspiratie. Het boek is te bestellen op bol.com en kost 14,49. 

28 opmerkingen:

 1. Lijkt mij een heel leuk en inspirerend boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super tof zeg :) ik had hier al wel eens eerder wat over gelezen en heb er geloof ook een keer mee in mijn handen gestaan, maar ik weet niet zeker of dat echt hetzelfde boek was. Veel plezier ermee in ieder geval!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er echt heel mooi uit! Leuk cadeautje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk cadeautje! Ik wil dit boek ook al heel lang, misschien ga ik hem nu toch maar bestellen :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat boek er leuk uit! Ik kende hem nog helemaal niet, maar je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt. En leuk dat je het als cadeau heb gehad! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel onbekend voor mij, maar zeker heel leuk en handig!

  Liefs, Elbrich
  xfashionmeep.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel, duidelijke mening en jouw fotos van het boek vind ik ook goed gelukt haha!
  Het boek lijkt me erg mooi ja, al hun foto's zijn altijd zo mooi, dus ik geloof zeker dat ze daar goede tips over kunnen geven in zo'n boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel! Met de foto's er bij wordt het nog leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er heel tof uit, lijkt me echt leuk om te lezen. Zij hebben echt een mooie blog, dus dat boek zal vast ook mooi zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, lijkt me heel erg leuk om te lezen. Ziet er ontzettend mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lijkt me echt een tof en inspirerend boek! Deze zet ik denk ik op mijn wishlist voor mijn verjaardag en ik hoop stiekem dat er snel een Nederlandse versie uitkomt, dat lijkt me prettiger om te lezen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er uit als een super leuk boek, de foto's zijn in ieder geval al super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke tip, lijkt me een heel leuk boek vol met een dosis inspiratie! Ik zit te twijfelen of ik deze ook niet eens een keer ga bestellen, want de app gebruik zo nu en dan wel eens om foto's te bewerken een aangezien ik gek ben op foto's maken (duh!) is dit wel wat voor mij. En de voorbeeldfoto's zien er in ieder geval ook heel goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldig boek! Ik volg de blog a beautifull mess elke dag, love it! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een onwijs leuk boek! Ik ga zeker eens kijken of ik dat boek ga bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er heel leuk uit, de foto's op hun blog zien er ook altijd prachtig uit. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een supergaaf boek lijkt me dat zeg, ik had er nog niet eerder over gehoord of gelezen. Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een gaaf boek!
  Ziet er heel mooi uit en lijkt mij erg leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb het boek ook! Erg leuk en inspirerend boek! XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk cadeautje! Deze staat ook al even op mijn wishlist. Lijkt me een fijn boek!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk cadeau, lijkt mij een erg mooi boek

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik twijfelde al een tijdje of ik hem wilde bestellen en na aanleiding hiervan heb ik het toch maar gedaan, haha. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ziet er heel tof uit! Ik zou de app ook wel heel graag willen haha :-)

  ♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuke tip!
  Ik haal meestal m'n foto ideeën van stylish IG accounts maar zo'n boek met echt uitleg en tips is natuurlijk helemaal ideaal :)
  Deze gaat op m'n verlanglijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen