10-11-14

DE LEUKSTE EN MOOISTE PLEKJES VAN ANTWERPEN.


Antwerpen is één van mijn favoriete steden. Naast dat je er geweldig kan winkelen is de stad zelf ook nog eens ontzettend mooi én er is genoeg te doen. Vandaag deel ik niet alleen mijn favoriete winkeltjes met jullie maar ook de mooiste gebouwen en plekjes om foto's te kunnen maken van de stad zelf. 

                                                                                                                                                                                                          
Antwerpen Centraal Station Koningin Astridplein 27 - Het centrum van Antwerpen is via het centraal station heel erg makkelijk te bereiken. Zodra je het station uitloopt sta je zo goed als in de grote winkelstraat de Meir. Maar het station zelf is al een bezienswaardigheid op zich! Vooral van binnen ziet het er heel mooi uit! 

Ladurée Schuttershofstraat 51 - Voor alle macaron-liefhebbers is Ladurée natuurlijk the place to be. Zowel van binnen als van buiten ziet de winkel er super schattig uit. 

MoMu Nationalestraat 28 - Het MoMu is het Mode Museum van Antwerpen. Als echte fashion lover moet je hier natuurlijk een keer geweest zijn. Om de zoveel tijd is er weer een nieuwe tentoonstelling, op dit moment over hedendaagse mode. Onder de 18 jaar is de toegang tot dit museum zelfs gratis. 


Dierentuin Astridplein 26 - Ook erg leuk om te zien is de dierentuin! Deze zit pal naast het centraal station. Vooral erg leuk om te bezoeken als je meerdere dagen in Antwerpen verblijft. 

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Handschoenmarkt - Een hele bekende culturele trekpleister van Antwerpen is het Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Van buiten en van binnen ziet het kathedraal er super indrukwekkend uit. Helaas kost het wel geld om het kathedraal van binnen te bekijken. Naast het kathedraal heb je de Grote Markt, wat ook erg leuk is om te bekijken. Hier staat het bekende 'hand werpen' beeld. 

Forever 21 Meir 42-46 - Als je naar Antwerpen gaat om te shoppen dan kan een bezoekje aan de Forever 21 natuurlijk niet ontbreken! De Forever 21 is te vinden midden op de Meir. 


8tea5 Bubble Tea Korteklarenstraat 15 - Het fenomeen bubble tea is bij de meeste van jullie waarschijnlijk wel bekend. Net naast de Meir zit 8tea5, een ontzettend leuk ingericht winkeltje. Vooral de fruit thee's zijn mijn favoriet! 

Paleis op de Meir Meir 50 - Het voormalig koninklijk paleis op de Meir is een 18de-eeuws stadspaleis. Op dit moment wordt de spiegelzaal gebruikt voor diners, recepties of modeshows en er zit ook een  winkel van The Chocolate Line in. Je kan een kijkje nemen in de keuken van The Chocolate Line. Vooral de inrichting in het paleis is super mooi om te zien! 

Stadsfeestzaal Meir 78 - In de Stadsfeestzaal zelf is niet zo heel veel te doen, het geeft je voornamelijk toegang tot verschillende winkels. Maar dat houd niet weg dat het gebouw er prachtig uit ziet! De Stadsfeestzaal zit midden op de Meir dus het is zeker leuk om tijdens het shoppen even de mooie goudkleurige plafonds te komen bekijken. 


Patty Cake Kammenstraat 79 - Hier vind je de lekkerste cupcakes van Antwerpen! Je kunt hier ook gezellig in de tearoom gaan zitten of op het terras om je cupcake op te eten met een lekker kopje thee. 

Akotee & Akotwee Melkmarkt 30 & 28 In een klein straatje vlak bij de Grote Kerk zitten 2 kleine, onwijs schattige winkeltjes genaamd Akotee & Akotwee. In deze winkeltjes vind je allerlei leuke (beetje retro-achtige) hebbedingetjes, accessoires en gadgets. Ook verkopen ze veel van Pip & Kitch Kitchen. 

Kopstraatje - Het Kopstraatje is een klein steegje tussen de Kammenstraat eb de Ijzerenwaag. Deze hele straat is bedekt in graffiti. Erg leuk om even door heen te lopen als je richting het Mode Museum gaat. 

10 opmerkingen:

 1. Aaah ik ga deze post even bewaren, hopelijk ben ik in de kerstvakantie in Antwerpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ahhh antwerpen lijkt mij zó mooi! Helaas ben ik er nog nooit geweest, staat wel hoog aan mijn lijstje. <3

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig artikel zeg! Ik ben best vaak in Antwerpen, dus hier heb ik zeker wat aan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooie foto's! Antwerpen is inderdaad echt zo'n mooie en leuke stad. Ik heb dit lijstje maar even aan mijn favorieten toegevoegd want hier heb ik zeker wat aan als ik er weer heen ga :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ga ik zeker even bewaren voor wanneer ik naar Antwerpen ga (wat hopelijk binnenkort is haha)! Mooie foto's en leuke tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke post! Ik ga m even aan mijn favorieten toevoegen. Afgelopen zomer ben ik ook naar Antwerpen geweest, het was echt super leuk. Ik vind die foto van jou heel mooi waar je een foto maakt met dat straatje. Ik heb van die plek ook een foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw.. ik zou echt graag een keer naar deze stad willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke post! en prachtige foto's staan er bij:)

  Liefs
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil er echt nog een keertje heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben onlangs nog met vriendinnen gaan shoppen in Antwerpen, heerlijk ♥

  BeantwoordenVerwijderen