27-01-15

HOW TO: JE EIGEN HANDSCHRIFT ALS LETTERTYPE/FONT!


Tijdens het zoeken naar mooie fonts voor het artikel van vorige week kwam ik op Pinterest een heel leuk trucje tegen! Hiermee kan je van je eigen handschrift een font maken, hoe leuk is dat!? En het is ook nog eens ontzettend makkelijk. Ik laat jullie zien hoe het moet!

Ga naar de website van MyScriptFont.com. Hier kun je een template downloaden waarop je iedere letter 1 voor 1 in kunt vullen. Zowel hoofdletters als kleine letters, cijfers en tekens. 
Vul alle vakjes in! Dit kan je het beste doen met een zwarte fineliner, die geeft het mooiste resultaat, geen blauwe balpen of dikke stift gebruiken. Je kan natuurlijk helemaal los gaan met sierlijke en aparte letters maar het is net zo leuk om je eigen handschrift te gebruiken!
Als je alle vakjes hebt ingevuld scan je het template in en upload je deze op de site van MyScriptFont.com. MyScriptFont maakt er dan een font van die je daarna net zoals andere fonts kan downloaden op je computer.
Easy-peasy-lemon-squeezy; je eigen handschrift als font! Te gebruiken om een persoonlijke touch te geven aan je foto's of misschien moet je binnenkort wel een handgeschreven werkstuk inleveren? ;) 

10 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er leuk uit, heel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk dit! Vandaag heb ik een dagje vrij dus ik ga zeker aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, beetje jammer dat ik echt een lelijk handschrift heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt super leuk dit! jammer genoeg kan ik niet scannen in ieder geval het lukt mij nooit..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, wat onwijs leuk dit! Ik ga het meteen uitproberen als ik tijd heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk, dit wil ik echt een keertje doen! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah echt een heel leuk idee! Ik zag dit ook al op een andere blog voorbij komen. Super handig dit! Ik had het vel uitgeprint maar mijn letters zijn een beetje lelijk geworden. Ik ga het morgen op mijn gemakje opnieuw doen! Ik ben benieuwd! Je bent altijd zo creatief, echt leuk om te zien en te lezen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen