21-02-15

HOW TO: EIGEN APP ICOONTJE MAKEN.


Hoe leuk is het om tussen alle apps op je telefoon je eigen custom-made app icoontje naar jouw website te hebben staan? Vandaag laat ik jullie in deze tutorial zien hoe het moet! Onwijs simpel en zo gefixed.

Ontwerpen van het icoontje
Hiervoor heb je een fotobewerkingsprogramma nodig zoals Photoshop. Probeer tot een simpel maar toch opvallend ontwerp te komen dat past bij jouw website/blog. Vermijd te veel verschillende kleuren, teksten en foto's. De grootte van de afbeelding maakt op zich niet uit, als je er maar voor zorgt dat het niet té klein is en het een vierkant is. De grootte van de afbeelding wordt automatisch aangepast.

Instellen
Plak onderstaande code in de html van je website/blog, tussen de <head> en </head>. Het stukje in de code : http://url-to-your-image.com.jpg moet je vervangen voor de link van jouw eigen afbeelding. Om die link van je eigen afbeelding te krijgen kan je je afbeelding uploaden op een website als TinyPic of  Postimage, gebruik dan de link die staat aangegeven bij 'directe link'.

<link href='http://url-to-your-image.com.jpg' rel='apple-touch-icon-precomposed'/>


And you are done!
Het enige wat je nog hoeft te doen is je blog toevoegen aan het begin scherm op je telefoon. Dit doe je door naar je website te gaan, op het middelste icoontje te drukken zodat bovenstaand menu naar boven komt en daar te kiezen voor 'zet in beginscherm'. Dat was het. Super easy right? :)

Note: Dit is geen app maar, een snelkoppeling naar je website/blog. Het zou kunnen dat het niet op ieder soort toestel mogelijk is om dit op deze manier in te stellen. Deze tutorial is dan ook voornamelijk bedoeld voor de iPhone/iPod/iPad.

9 opmerkingen:

 1. Wat is dit simpel! Ik dacht altijd dat het heel ingewikkeld zou zijn haha. Leuk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa, ik heb al heel lang zo'n app icoontje (die ik nu even ga aanpassen), het ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele gave tutorial! Ik heb ook een eigen app icoon gemaakt, heel erg leuk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk artikel! Ik ben er meteen mee gaan spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk! Ik dacht altijd dat dit supermoeilijk zou zijn maar had nog nooit een simpele tutorial gelezen, tot aan nu! Ik heb mijn icoontje ook meteen ingeschakeld en het werkt. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah wat leuk dat je dit deelt zeg! Ik zocht ook al heel lang naar deze tutorial en eindelijk heb ik nu ook zo'n leuk icoontje op mijn iPod staan! Scheelt toch weer eventjes naar je Safari browser te gaan... superleuke tutorial!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen