04-03-15

HOTSPOTS: PISA & FLORENCE.


Vorige week ging ik, zoals jullie in de diary konden zien, een weekendje naar Italië! Ik ben zowel in Pisa als in Florence geweest, wat beide onwijs mooie steden zijn. Vandaag deel ik de leukste restaurantjes, uitgaansgelegenheden en winkels die ik tijdens mijn citytrip ben tegen gekomen!


// I Due Fratellini
Bij dit hele klein winkeltje, wat eigenlijk niet meer is dan een gat in de muur, kan je midden in Florence een heerlijk broodje bestellen voor maar 3 euro, met naar wens ook nog eens een glaasje wijn! Je kunt kiezen uit een stuk of  20 soorten beleg. Super lekker en heel leuk om even langs te lopen om te lunchen.
Via dei Cimatori 38r, Florence

// La Bottega del Gelato
Deze winkel staat bekend als het winkeltje met het lekkerste ijs in Pisa. Voor 1,50 koop je al een ijsje met twee bolletjes. En ik kan je vertellen dat ze echt onwijs lekker zijn! Vooral mango is een aanrader!
Piazza Garibaldi 11,  Pisa

// Ponte di Mezzo
Deze brug bevind zich vlakbij La Bottega del Gelato. Op de brug heb je prachtig uitzicht en naast de brug kan je heerlijk langs de rivier in het zonnetje zitten. (met bijvoorbeeld een ijsje ;))
Ponte di Mezzo 1, Pisa

// Torre di Pisa
Natuurlijk kan een bezoekje aan de toren niet ontbreken als je in Pisa bent! Het bezoeken van de toren kost 18 euro per persoon. Wat ik op zich best wel prijzig vind. Naast de toren ligt Duomo Santa Maria, het kathedraal, daar kan je wel gratis naar binnen. (wel eerst een ticket halen) Maar het is ook gewoon erg leuk om op het Domplein zelf te kijken en om langs het marktje met souvenirs te lopen.
Piazza del Duomo

// Santa Maria del Fiore
Santa Maria del Fiore is de grootste en bekendste kerk van Florence. Om in de kerk te kijken moet je geld betalen, dat hebben wij dan ook niet gedaan. (en er stond een héle lange rij) Maar alleen van buiten is het gebouw al ontzettend indrukwekkend. Zeker even langs lopen als je in Florence bent.
Piazza del Duomo,  Florence// CAINO Caffè Contemporaneo
Midden in het centrum van Pisa ligt Caino. Een restaurant waar je eigenlijk 'gratis' eet na dat je een drankje besteld hebt. Het is een soort lopend buffet met pasta's, rijst, kip, pizza's, dat soort dingen. Het enige is dat de drankjes wel iets prijziger zijn dan normaal namelijk ongeveer rond de 6/7 euro. Het idee is echt heel erg leuk! Later op de avond worden er tafels weg geschoven en gaan mensen gezellig dansen.
Via del Carmine n.3, Pisa

// Pisa Airport
Vanaf het vliegveld in Pisa kan je heel gemakkelijk met een grote bus naar Florence. Dit kost maar 10 euro per persoon voor een retourtje. De bus reis duurt ongeveer een uurtje.
Piazzale Corradino D'Ascanio 1, Pisa

// Zen Sushi
Ook dit restaurant is te vinden in het centrum van Pisa, op loopafstand van de toren vandaan. Ik heb werkelijk nog nooit zulke lekkere sushi gegeten! Voor 18 euro per persoon kan je zoveel eten als je wilt. Al het eten wordt vers voor je klaar gemaakt.
Via Santa Maria 105, Pisa

// Piazza della Signoria
Dit is het belangrijkste plein in Florence. Hier vind je onder andere het stadhuis maar ook de Neptunus fontijn en een overdekte beeldengallerij, de Loggia dei Lanzi. Allemaal heel erg mooi om te zien! (Op dit plein moet je wel heel erg goed uitkijkien voor zakkenrollers!! Die zijn daar erg actief en dan voornamelijk de verkleedde en geschminkte mensen.)
Piazza della Signoria, Florence

// Hotel Antica Torre Di Via
Dit hotel ligt vlak bij de Santa Maria del Fiore. Als je het vriendelijk vraagt aan de balie mag je met de lift naar de rooftop van het hotel. Hier heb je prachtig uitzicht over de stad!
Via de' Tornabuoni 1, Florence

1 opmerking:

  1. Ik ben afgelopen zomer in Florence en Pisa geweest. Vooral Florence vind ik geweldig! Santa Maria del Fiore vind ik echt adembenemend.

    BeantwoordenVerwijderen