25-03-15

HOW TO: EEN GIF-AFBEELDING MAKEN EN TOEVOEGEN AAN JE ARTIKELEN.


GIF-afbeeldingen zijn weer helemaal hot! Op zowel social media als in het blogger wereldje. Vooral nu ook Twitter sinds kort de mogelijkheid heeft om GIF-afbeeldingen te delen en te bekijken hebben deze bewegende plaatjes een heuse comeback gemaakt. Ik laat je zien hoe je zelf een GIF kunt maken en hoe je ze toevoegt aan je (blog)artikelen!

Wat is een GIF-afbeelding?
Een GIF-afbeelding is eigenlijk een serie van meerdere afbeeldingen die achter elkaar door blijven spelen. Een soort mini video dus maar dan met een stopmotion effect. Het kan heel erg leuk zijn om een GIF-afbeelding toe te voegen aan je artikelen, het maakt het net iets interessanter om te bekijken en je kan er ontzettend creatief mee zijn. Je kan bijvoorbeeld een tutorial maken en de verschillende stappen in een GIFje laten zien. Sommige foto's krijgen door ze achter elkaar te zetten en af te spelen opeens een heel ander effect!

Maar, hoe maak je die dan?
Nadat je zelf foto's hebt gemaakt (probeer het beeld zo recht mogelijk te houden, en bijvoorbeeld spullen of tekst in kleine stapjes te verschuiven), kan je ze uploaden op websites die die GIF's voor jou in elkaar kunnen zetten. Mijn favoriet is gifmaker.me omdat deze website geen watermerk achterlaat. Door op de knop 'upload images' te drukken worden je foto's gedownload en kan je zelf de snelheid en de grootte bepalen. Daarna klik je op 'create GIF animation' en er verschijnt  een knopje met 'download this GIF'. Nadat je jou zelf gemaakte gif gedownload hebt kan je hem gewoon uploaden zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Via blogger zelf of via een website als TinyPic!

6 opmerkingen:

 1. Ziet er leuk uit! Ik heb er zelf niet het geduld voor, maar is wel een mooie toevoeging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tip, ik vroeg me al altijd af hoe je zo'n gif kon maken zonder dat sites een watermerk achterlieten! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een handige tip! Dankjewel! Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat handig dat gifmakertje! ik ben benieuwd ik ga dit eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen