15-05-15

HOW TO: ''FAKE'' CALLIGRAPHY.


Het maken van ''fake'' Calligraphy is een super leuke manier om uitnodigingen en kaartjes een mooie, persoonlijke touch te geven. En het ziet er ook nog eens uit alsof je er heel veel moeite en tijd in hebt gestoken. Het enige wat je nodig hebt om je eigen ''fake'' calligraphy te maken is een fineliner, een potlood en een gum. Ik laat je in dit artikel zien hoe!


Calligraphy, of in het Nederlands: Kalligrafie, is de kunst van het schoonschrift. Het wordt al eeuwen lang beoefend en werd in Europa vooral door slaven en monniken uitgevoerd. Oorspronkelijk wordt er geschreven met een 'brede pen' en inkt. Deze brede pen trekt dwars een smalle lijn en in de lengte een dikke lijn. In deze tutorial laat ik je zien hoe je dat zelfde effect kunt bereiken maar dan met een fineliner!


Stap 1: Schrijf de tekst die je wilt hebben in sierlijke, krullende letters. Als je het fijn vind kan je dit eerst met potlood doen, dan de lijnen overtrekken met een fineliner en het potlood weggummen. Wat ik zelf  fijn vind is om eerst een rechte, horizontale lijn met potlood neer te zetten zodat je recht kunt schrijven. Het lettertype zelf hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als je wat inspiratie nodig hebt kan je op internet zoeken naar voorbeelden.


Stap 2: Nu gaan we sommige delen van de letters wat dikker aanzetten. Het mooiste is als je de letters daar waar je normaal met je hand naar beneden gaat tijdens het schrijven wat dikker te maken. Om de letter 'a' als voorbeeld te nemen; daar ga je tijdens het schrijven aan beide kanten met je pen in een lijn naar beneden dus maak je beide kanten iets dikker.


Stap 3: Als je de plaatsen aan hebt gegeven waar je het iets dikker wil maken is het alleen nog maar een kwestie van inkleuren. Et voila! Je eigen ''fake'' Calligraphy is klaar! Het maken van ''fake'' Calligraphy is super leuk om te doen en helemaal niet ingewikkeld. En het ziet er ook nog eens super fancy uit. Veel schrijf-plezier! 

7 opmerkingen:

 1. Heel tof :)! Ik heb het ook wel eens gedaan. En ik heb ook een echte dikke stift, want op school moesten we leren kalligraferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat tof! Ik heb helaas echt niet zo'n mooi handschrift, ook niet als ik echt mijn best doe haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf! Ik heb helaas niet zo'n vaste hand, haha.. Misschien toch nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit echt gaaf uitzien! Misschien leuk om notitieboekjes mee te versieren enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de klas moet je vaak van die naamkaartjes maken en dit heb ik ooit eens geprobeerd, haha. Ziet er altijd ontzettend mooi uit! (: Super handig dat je het even uitlegt, want sommigen weten niet wat ze missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat een mooi resultaat! Dit wil ik een keertje gaan proberen. xo

  BeantwoordenVerwijderen