15-07-15

EEN DAGJE AMSTERDAM FASHIONWEEK.


Vorige week was het weer zo ver; de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam ging van start! Ik mocht dit seizoen bij twee shows aanwezig zijn, namelijk bij die van Mayn en House of Byfield!

10:48 - Voorzichtig rol ik uit mijn bed na een heel leuk examenfeestje van een vriendin de dag ervoor. Ik stuur Lisa een appje, die vandaag met me mee gaat en die ook naar het examenfeestje is geweest, of ze al wakker is.

11:14 - Ontbeten en helemaal opgemaakt (ik ben voor een knal roze lipstick gegaan, matchend met mijn nagellak) sta ik voor de spiegel. Ik kocht de dag ervoor in de stad een nep leren kokerrok bij de VILA, dus die ga ik vandaag aandoen, ik combineer hem met een losvallend zwart t-shirtje van de ZARA en sandalen met een hoge hak van de Newlook.

12:50 - Lisa staat voor de deur omdat de inkt van haar printer op is en ze daardoor haar treinkaartje niet uit kan printen. Over 10 minuten moeten we naar de bus lopen willen we hem nog halen.

13:10 - We zitten in de bus, we hebben hem gelukkig gehaald. Ik merk nu pas hoe enorm warm het vandaag is. Met 29 graden in een bus zitten is geen pretje haha. Een vrouw een paar stoelen voor ons vind het nodig om zo hard een gesprek met de buschauffeur te voeren over de nieuwe race fiets van haar man dat heel de bus kan meegenieten.

13:49 - Op het station kopen we nog even een broodje en dan stappen we in de trein richting Amsterdam. We gaan voor de intercity direct zodat we niet al te lang onderweg zijn. Best handig alleen weer jammer dat dan heel de trein stampvol zit met toeristen met grote onhandige koffers die richting Schiphol gaan.

15:32 - Na een lange treinreis en een stukje in een te volle bus door Amsterdam komen we aan op het Westergas terrein. Over de rode loper, langs alle mega Mercedes auto's, lopen we het terras op.16:00 - Omdat ik voor de show van Mayn maar 1 kaartje heb kunnen bemachtigen wacht Lisa even op mij op het terras. Deze show was in het transformatorhuis en daar was ik nog nooit eerder geweest. Het is veel kleiner van de Gashouders maar het ziet er alsnog onwijs gaaf uit. De show van Mayn was echt heel erg mooi. De mannencollectie voor S/S '16 werd geshowd, het was dus een show met alleen maar mannenkleding, wat ik op zich geen probleem vond haha. De kleding was heel modern, strak en minimalistisch. Kwa kleuren zag ik vooral veel donkerblauw, zwart en wit.

16:30 - Omdat de show wat uitliep ben ik een halfuur later pas terug. Lisa is ondertussen op het terras gaan zitten en aan de praat geraakt met 2 journalisten. We krijgen een rosétje van ze. Altijd leuk!

17:00 - De show van House of Byfield begint. Ondanks dat we wat gezeur hadden met de kaartjes waar iets niet aan klopte zijn we gelukkig nog op tijd. We zitten rij 3 dus dat is helemaal fantastisch! Ondanks dat de kleding niet helemaal mijn ding was vond ik de show heel erg gaaf. De kleding was een soort mix van de jaren '50 en de jaren '70. Wat ik vooral heel erg leuk vond is dat er geen standaard modellen over de catwalk liepen. Maar ook wat kleinere of wat bredere modellen. Van deze show heb ik een filmpje gemaakt die je bovenaan dit artikel kunt bekijken om je een beetje een idee te kunnen geven!

17:25 - De laatste modellen lopen nog over de catwalk en de lampen in de zaal zijn nog uit. Bastiaan van Schaik (die aan de rechterkant soms in beeld is in het filmpje) besluit om in zijn eentje al op te staan en de zaal te verlaten. Wat ik op zich nogal een rare actie vond..

19:07 - Nadat we nog een halfuurtje op het terras hebben gezeten en op het station sushi hebben gekocht voor onderweg pakken we de trein weer terug richting Dordrecht. Ik vond het echt een hele leuke dag! :)

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke dag, lijkt me erg gaaf om een show mee te maken :) Erg leuk geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen