20-07-15

HOW TO: WATERVERF BRUSHES INSTALLEREN & GEBRUIKEN.


In het design en bloggerwereldje de afgelopen tijd ontzettend populair; waterverf effecten! Het wordt vooral veel gebruikt om een tekst te accentueren, als achtergrond voor menuknoppen, op foto's of als social media buttons. In dit artikel leg ik uit hoe je met behulp van photoshop hiermee zelf aan de slag kunt!

Stap 1:  Download een brush-set voor photoshop via internet. Door in Google iets in te tikken als: 'Watercolor brush photoshop free' kom je er onwijs veel tegen. Vooral door te zoeken via Pinterest kom je hele mooie tegen. Unzip het documentje dat je hebt gedownload en sla het .abr bestand (dat is de brush die je nodig hebt) ergens op waar je hem makkelijk terug kunt vinden.


Stap 2: Open photoshop, klik bovenin de balk op 'Bewerken' kies daarna voor 'Beheer voorinstellingen'. (Een andere manier is om in de werkbalk op brushes te klikken > klik boven in de balk van de brushes op het pijltje naar beneden > klik op het pijltje naar rechts in het rechterhoekje van het menu dat opent > en kies voor laden brushes.)


Stap 3: Als het goed is opent nu het menu van het beheer van de voorinstellingen. (tenzij je voor stap 2 hebt gegaan dan kan je direct al de brush-set laden via je documenten.) Als je een type aan moet geven klik dan op 'brushes'. Klik daarna op de knop laden om je .abr bestanden via je documenten in photoshop te laden.

Stap 4: Nu kun je de brushes gebruiken door in je werkbalk op 'brush tool' te klikken. Er opent zich een klein vlakje waar je kunt kiezen welke brush je wilt gebruiken. Je kunt iedere kleur, vorm (spetters, stroken, vlekken), doorzichtigheid en grootte gebruiken die je zelf wilt. And that's it! Nu kun je er zelf lekker mee aan de slag! Er zijn zoveel creatieve mogelijkheden! :)

Note: Als je je Photoshop Nederlands hebt ingesteld gaat het om penselen ipv. brushes.

3 opmerkingen:

  1. Wat een gave tutorial! Super leuk om te zien, ga ik eens proberen! :D Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuk! Ik wil zo graag photoshop, maar vind 't nog steeds zo duur. :( Als ik dit zo zie ga ik toch wee enorm twijfelen, haha. Downloaden kan natuurlijk, maar ik weet niet zo goed waar. Ben altijd zo bang voor virussen, haha.
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen