29-07-15

5 SIMPELE SEO TIPS VOOR BLOGGERS.


SEO of terwijl zoekmachine optimalisatie! Hoe kan jij er als blogger voor zorgen dat jouw website hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine (bijvoorbeeld Google) zodat mensen sneller en makkelijker op jouw blog terecht komen? SEO is een moeilijk onderwerp, en een onderwerp waar ik zelf ook nog over aan het leren ben. Maar door de jaren heen heb ik een aantal simpele SEO trucjes geleerd die ik in dit artikel met jullie deel! 


- De titel: Het is handig om goed te bedenken hoe je je artikelen noemt. Zorg ervoor dat het een interessante titel is of een titel die mensen nieuwsgierig maakt, waardoor mensen eerder geneigd zijn om er op te klikken. Maar denk ook goed na over wat mensen zullen intypen in een zoekmachine en probeer die woorden er in te verwerken. Zo heb ik er bijvoorbeeld in dit artikel voor gezorgd dat woorden als 'SEO', 'bloggers' en 'tips' in de titel zitten verwerkt omdat dat woorden zijn die (in combinatie) veel worden gezocht. 

- Trefwoorden: Probeer in de eerste paar zinnen van je artikel 1 of 2 trefwoorden uit je titel een paar keer te benoemen. Dit zorgt voor meer pageviews en je pagina komt hoger in de zoekresultaten te staan. Om een bepaald trefwoord nog maar kracht bij te zetten zou je er een dikgedrukt kunnen maken. Dit hoeft maar 1 keer, meerdere dikgedrukte woorden in je artikel heeft geen toegevoegde waarde meer voor Google.

- URL: Zorg dat de URL van je artikel trefwoorden bevat waarvan jij denkt dat daar op gezocht gaat worden. Maar houd je URL wel kort! In blogger heb je aan de zijkant bij het schrijven van je artikel een knop 'Permalink'. Kies daar voor 'Aangepaste permanente link' om je URL aan te passen. 

- Link naar andere artikelen: Zoekmachine's zijn dol op links naar andere artikelen op jouw blog of naar andere websites. Probeer om er wel op te letten dat je links niet schrijft als: klik hier om naar mijn artikel over gezichtsverzorging te gaan. En dat je dan alleen het woord 'hier' linkt. Verdraai de zin een beetje zodat je iets krijgt als: ik heb al eerder een artikel over gezichtsverzorging geschreven. Zodat je het onderwerp waarnaar je linkt al benoemd in de tekst.

- Foto's: Geef je foto's bij het opslaan een naam. Sla ze dus niet op als 'IMG_2398' maar probeer bijvoorbeeld 'dagelijkse-make-up-routine'. Op deze manier zorg je er voor dat als iemand zoekt naar 'dagelijkse make-up routine' dat jouw artikel hoger in de zoekmachine komt te staan dan wanneer je foto's hebt gebruikt in je artikel die een naam hebben die niets met onderwerp te maken hebben.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben! Hebben jullie nog tips voor mij wat betreft SEO die voor jullie goed werken?

14 opmerkingen:

 1. Dat van je URL link verkorten, dat vroeg ik me altijd al af hoe je dat kon doen, maar nu weet ik het, dankje! Super handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Ik weet echt helemaal niets van SEO en ik heb altijd het gevoel dat het heeel ingewikkeld is, dus ik heb me er ook nooit in verdiept. Maar jouw tips klinken inderdaad heel simpel! Dankjewel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips! Een aantal dingen wist ik al. Ik heb er bij Wordpress ook een speciale Plugin voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superhandige tips, ik doe eigenlijk veel te weinig met SEO haha!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super handige tips. Zelf ben ik eigenlijk niet echt op de hoogte van SEO. Moet ik mij misschien toch maar iets meer in gaan verdiepen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Ik blijf het hele SEO gebeuren nog wel lastig vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige tips! SEO blijft voor mij echt een raadsel en het is natuurlijk ook niet het meest vrolijke onderdeel bij bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is nou DE informatie waar ik naar op zoek was.
  Super, super bedankt voor het posten.

  BeantwoordenVerwijderen